Szerzők
L'Harmattan Media | Jana Beňová
202
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-202,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_menu_slide_from_right,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.2.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive

Jana Beňová

Café Hyena

Megvásárolom 20% kedvezménnyel!
„A hazájában költőként is ismert Beňová (…) kötete készséggel megadja a Café Hyena előképeit: David Lynch (…) és Boris Vian stílusában villannak fel a pozsonyi külváros életének jelenetfoszlányai, hogy aztán kacskaringós szöveglabirintusként rejtsék el a regény minden sorát átható rossz közérzet ősforrását.”
Sepsi László, irodalmiszemle.sk

Pozsonyligetfalu, 21. század. A jó családból származó Elza összeköltözik szerelmével, Iannal. A sorsnak – és egy különös ösztöndíjnak – köszönhetően gondtalanul élhetnek apró lakótelepi lakásukban, ahol a falakból zene és emberi beszéd szivárog. Olyan teremtmények élik a falak mögött és között különös életüket, amelyekről azt hinnénk, hogy már kipusztultak, és emlékük is kiveszőben… A fiatalok pedig, képtelenek lévén feloldódni a közvetlenül elérhető termékek fogyasztásának-megemésztésének-kiürítésének-újrafogyasztásának körforgásában, ráébrednek, hogy a többi emberrel való törődés milyen fontos szerepet játszik életükben, és immár ennek tudatában folytatják közös útjukat – várja őket annak végén akár az őrület, akár a halál…

A szerző és a fordító

Jana Beňová 1974-ben született Szlovákiában. A pozsonyi Zenei és Színiakadémián tanult, ahol dramaturg végzettséget szerzett. 1993-ban megjelent első verseskötetét követően regényeket és novellákat publikált, Café Hyena című regényével pedig elnyerte az Európai Unió Irodalmi Díját. A pozsonyi Színházi Intézet munkatársa.

Mészáros Tünde (1970) műfordító Pozsonyban született. Szlovák, cseh, angol és német nyelvből fordít, elsősorban kortárs prózát. Több folyóirat és fordítói műhely állandó munkatársa.

Videó

EUPL 2012: Interview with Jana Beňová, Slovakia

http://www.euprizeliterature.eu/author/2012/jana-benova

RÉSZLET A KÖNYVBŐL

© 2017 L’harmattan Könyvkiadó Kft.