Szerzők
L'Harmattan Media | Léder László
472
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-472,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_menu_slide_from_right,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.2.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive

Léder László

CSENDES APA-FORRADALOM

Megvásárolom 20% kedvezménnyel!

„Kedves Apa, esetleg hiányzik Önnek újszülött gyermeke illata, gyakran gondol arra, hogy legszívesebben megölelné és agyonpuszilgatná? Nehezére esik otthon hagyni a kis családját? Akkor Önben a férfilét egyik legizgalmasabb és legférfiasabb változása zajlik: éppen apává válik” – olvassuk a könyvben.

Kopp Mária, kora szemléletét messze meghaladva így írt az apák helyzetéről: „A férfi szerepének erősítése a családban azért is kulcsfontosságú, mert napjainkban jószerivel apák nélküli világban élünk, így egy fiúnak nemigen van lehetősége mintát látni maga előtt. Ez azért is tragédia, mert ennek hiányában beindul az ördögi kör és maga sem lesz képes a végleges elköteleződésre, az életre szóló kapcsolatra.”

Hallottak már az apátlan társadalomról, az apabarát várandósságról, netán az apa-kánaánról? A könyv egy szinte érintetlen világba: az apaság lélektanának perifériára szorított világába röpíti az olvasót, leszámolva sok előítélettel, rossz beidegződéssel és néhány tabuval. A szerző szakszerűsége mellett személyesen és szenvedélyesen fedi fel az apaság sokunknak eddig ismeretlen mélységeit és az apa-gyermek kötődés kialakulásának elsöprő fontosságát. Kötelező olvasmány minden teljes családra vágyó, apa-forradalmár apának, anyának és nagyobbacska gyermeknek.

Kedves Édesapa, hozzád szeretném intézni a következő szavakat. Ha úgy gondolod, hogy hősként vagy mártírként reggeltől estig dolgozva beiratkoztál a világ legjobb apáinak klubjába, ki kell, hogy ábrándítsalak. A gyermekednek nem Supermanre vagy cuki apára, hanem bizony szürke eminenciásra van szüksége, aki megeteti, amikor éhes, akivel közös kis titkai és izgalmas játékai vannak, akivel együtt alszanak bele a mesébe, és aki felsegíti és megvigasztalja, amikor elesik és lehorzsolja a térdét.

A szerzőről

Léder László pszichológus, az Apa Akadémia megalapítója, a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) szakértő munkatársa. Az író-pszichológus emellett rendszeresen publikál, és előadásokat is tart az apaság lélektani kérdéseiről. Az Apa Akadémiáról vele készült interjú 2017-ben elnyerte a Média a Családért-Díj közönségdíját, 2018-ban pedig az apákért végzett tevékenységéért Pro Familiis díjban részesült. Két kislány édesapja.

Részlet a könyvből

© 2017 L’harmattan Könyvkiadó Kft.